Minn Kota med MDI+

Minn Kota med MEGA DownImaging+
Integrerad Humminbird MEGA DownImaging+ och Dual Spectrum Chirp givare.

Under många år har Minn Kota levererat integrerade US2 givare i ett urval modeller av sina trollingmotorer. Något som uppskattas av många sportfiskare då det skapat en enkel och smidig sammankoppling med ekolodet. Ekolodstekniken har sedan dess gått framåt och nya typer av givare med högre frekvenser har gjort att givaren i många fall har fått monteras under motorn. Två problem har då varit vanligt förkommande, störningar från motorn och fixering av kabeln från givaren.

Minn Kota har nu i samarbete med Humminbird utvecklat teknik för att lösa det. I ett urval av 2019 års motorer finns det nu möjlighet att få Humminbirds nya DownImaging+ givare i kombination med en Dual Spectrum Chirp givare integrerad. Efter många års utveckling och tester har teknikerna och ingenjörerna lyckats att lösa gåtan.

MEGA DownImaging+ ger högre noggrannhet för att identifiera fisk och strukturer. Dual Spectrum Chirp erbjuder bästa möjliga 2D ekolod, bättre separation, tydligare och större fiskbågar samt klarare bild med mindre störningar. Tillsammans ger de fiskaren större möjlighet att hitta och identifiera fisk än någonsin tidigare.

Den integrerade MEGA DownImaging+ givaren är kompatibel med Humminbird SOLIX och ett urval av HELIX