Varumärken

Våra varumärken

På Jan Comstedt AB har vi som målsättning att leverera produkter av hög kvalitet från världsledande tillverkare. Nedan följer en sida med samtliga varumärken som ni finner i vårt sortiment.

humminbird-brand

HUMMINBIRD

Humminbird har i över 30 år varit ledande på ekolod och har idag ett brett spektrum av produkter för alla användare. Från enklare ekolod till avancerade högteknologiska sidoseende ekolod som skannar botten. I Humminbirds sortiment finns även kartplottrar och kombinerade ekolod och plottrar med ett brett utbud av tillbehör som AIS, radar autopilot etc. Humminbird är ett mycket innovativt företag som varit först med många revolutionerande funktioner som 3D ekolod, Side Imaging, 360 Imaging, AutoChart Live etc.

MINN KOTA

Minn Kota har varit verksamma i snart 70 år och är idag en ledande tillverkare av elektriska trollingmotorer för montering i fören eller aktern på båten. Produkterna finns i många modeller och effekter för de flesta användningsområden. Minn Kota är mycket innovativa och har många revolutionerande funktioner för att ge fiskaren en bättre upplevelse. i-Pilot och i-Pilot Link är exempel på produkter som skapat ett nytt sätt att fiska tack vare elektronisk ankring. Den senaste innovationen Talon, underlättar ankring på grunda vatten och ger t.ex. gäddfiskaren helt nya möjligheter.

lewmar-brand

LEWMAR

Sedan 1946 har Lewmar ägnat sig åt att göra tid på vattnet som lätt och stressfritt som möjligt, designa och tillverka innovativa samt pålitliga produkter av högsta kvalitet. Med ett produktprogram som innefattar block och travare, vinschar, hydraulik, ankarspel, ankare, bogpropellrar, styrsystem, luckor och fönster för alla typer av båtar. Lewmar är ett av världens mest välkända varumärken inom marinbranschen och produkterna är standardmonterade på många båtar.

seastarsulutions-brand

SEASTAR SOLUTIONS

Seastar Solutions (tidigare Teleflex Marine) är världens största tillverkare av manöversystem för fritidsbåtar. Produkterna består framförallt av mekaniska och hydrauliska styrsystem samt mekaniska och elektroniska reglagesystem. Seastar Solutions har flera varumärken som t.ex. Baystar, Seastar, Optimus och Shields som är välkända för sin höga kvalitet.

JABSCO

Jabsco är en del av Xylem Water Solutions och ett världsledande företag inom tillverkning av produkter för den marina marknaden. Sortimentet består av pentry- läns-, spol-, tömning- och kylvattenpumpar. Jabsco utvecklade dagens impellerpumpar tidigt och har även ett stort utbud med membran-, ving-, och cirkulationspumpar. I produktprogrammet ingår även strålkastare och toaletter samt industriella pumpar för många applikationer. Jabsco har varit verksamma på den Svenska marin marknaden sedan mitten av 50-talet.

COMBILOCK

CombiLock är svenskutvecklade låsprodukter för båt och trailer. Produkter från CombiLock omfattar alla lås som krävs till båten som motorlås, förtöjningslås och trailerslås. Samtliga produkter är testade av SSF-Provning samt rekomenderat och intygat av SBSC alternativt testade och certifierade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Certifiering.

Fell Marine

Fell Marine är ett Norsk företag som utvecklar och tillverkar säkerhetsteknik inom marinbranschen. Fell har med deras senaste innovation WiMEA trådlöst dödmansgrepp förändrat synen på säkerhet ombord. Genom höga krav på både teknik och kvalité kan man leverera ett trådlöst dödmansgrepp som sticker ut ur mängden bland tidigare konkurrenters.

cannon-brand

CANNON

Cannon är världsledande inom produkter för trollingfiske och tillverkar bara produkter av högsta kvalitet. Det finns många anledningar till att använda de mest kända märket i världen. Cannon djupriggar är mycket populära produkter hos den medvetne trollingfiskaren och de senaste elektriska riggarna går tystare och mjukare än någon annan. Djupriggarna ger fiskaren möjlighet att jaga fisken med fler spön och med bättre kontroll på djupet.

FUSION

Fusion tillverkar produkter för underhållning ombord. Marinstereo och högtalare med senaste funktionerna och teknologierna. Fusion True Marine produkter är designade och utvecklade för den marina miljön. Höga krav på funktion och kvalitet gör att produkterna är utvecklade för marinbruk från början istället för att anpassa en bilstereo som är vanligt från många tillverkare.

NAVICOM

Navicom har varit aktiva inom marinelektronikmarknaden sedan 1980 och har tillverkat VHF enheter i över 20år. I vårt sortiment finner ni ett utbud av allt från enklare bärbara modeller till mer avancerade fasta installationer. Flera av produkterna stödjer NMEA nätverk och även bluetooth.

Shakespeare logotype

Shakespeare

Shakespeare är världsledande i design och utveckling av antenner. Kvalitetskontroll och livstidstestning på alla produkter säkrar pålitligheten. Shakespeare antenner används av US Coast Guard och US Navy samt många andra militära enheter runt om i världen. Shakespeare är kända för sin höga kvalitet och har ett mycket brett sortiment för de flesta antennbehov som VHF, AIS, HF/SSB, AM/FM, Mobil, WiFi och TV.

navpod-varumärken

NavPod

NavPod har specialiserat sig på att utveckla och tillverka vattentäta instrumenthus i UV beständigt ABS material som skyddar elektroniken ombord på båtar. De har nyligen flyttat sin produktion till en ny modern fabrik och presenterar nu 3:e generationens NavPod.

Navionics

Navionics har ett stort utbud som täcker stora delar av farbara vatten runt Jorden. Sjökort till plottrar finns i flera olika utföranden med olika egenskaper och presentationslägen. För kompatibilitet med plotterfabrikaten se tillverkarnas egna rekommendationer då funktioner och modeller ändras ofta. Sjökort bör uppdateras regelbundet då nya mätningar regelbundet görs och sjömärken ändras och justeras.

RULE

Rule är en del av Xylem Water Solutions och ingår i samma familj som Jabsco. Sortimentet består i huvudsak av dränkbara länspumpar. Rule är en den dominerande tillverkaren på den amerikanska marknaden och hög kvalitet har alltid varit en viktig del och målsättning i utvecklingsarbetet.

maestrini-brand

Maestrini

Maestrini grundades 1964 och tillverkar rördelar i mässing, brons och rostfritt. Maestrinis produkter håller högsta kvalitet och deras sortimentet är mycket stort. Vi har valt att avgränsa det breda sortimentet men vid speciella behov och önskemål kan man kontakta oss för mer information.

marco-brand

MARCO

Marco är ett Italienskt bolag som sedan starten 1970 tillverkat signalhorn och pumpar för olika sorters vätskor. Idag har man en fabrik på 8000 kvadratmeter som tillverkar högkvalitetsprodukter som används inom både marin och bilindustrin. Företaget fokuserar på att hålla högsta möjliga kvalité på samtliga produkter och varje år exporterar man varor till över 80 länder.

johnguest-brand

JOHN GUEST

John Guest startade produktionen av det första systemet 1974. Utvecklingen har pågått sedan dess och används nu inom många olika områden. Till båt är det ett vanligt system för färskvatten ombord. Systemet har många fördelar men är framförallt enkelt att installera.

lectrotab-brand

LECTROTAB

Lectrotab tillverkar elektriska trimplan med en unik konstruktion på sina cylindrar/kolvar. Många års utveckling och förbättringar har gjort att de idag ger livstidsgaranti mot fabrikationsfel på cylindern. Det finns ett stort utbud med trimplan i aluminium och rostfritt samt flera olika manöverpaneler att välja mellan.

VEETHREE INSTRUMENTS

Veethree köpte 2009 Teleflexs instrumentdivision och är idag en ledande tillverkare av instrument för marin och fordonsmarknaden. Med över 900 anställda, ISO 9001:2008 och TS16949 certifierad tillverkning råder det inget tvivel om att kvalitén hålls på hösta nivå.

BARNEGAT LIGHT

Barnegat Light är ett Amerikanskt bolag som tillverkar bogstrålkastare och undervattensljus med hög kvalité och ljusstyrka. Produkterna kan väljas med halogen eller led samt 12 eller 24 Volt.

EXIDE TECHNOLOGIES

Exide Technologies finns i över 80 länder och tillhandahåller produkter och tjänster som tillgodoser behovet av lagrad elektrisk energi inom transport- och industrisektorn över hela världen. Exide har funnits i batteribranschen i mer än 120 år och har lång erfarenhet och stor kunskap samt tillgång till avancerade forsknings- och utvecklingsmöjligheter när det gäller att tillhandahålla lösningar för olika krav på lagring av elektrisk energi.

TBS ELECTRONICS

TBS Electronics har under många år varit underleverantör till några av de ledande strömförsörjnings leverantörerna på marinmarknaden. Sedan några år tillbaka marknadsför och tillverkar de en egen serie med produkter under varumärket TBS. I programmet ingår idag batterimonitorer, batteriladdare och inverterar. 

CARLING TECHNOLOGIES

Carling Technologies är ett branschledande företag när det gäller tillverkning av  strömbrytare, automatsäkringar & strömfördelningsenheter. Genom att leverera anpassningsbara lösningar med lång livslängd har många av Carlings produkter blivit global standard. Företaget startades 1920 och har idag 4 ISO certifierade tillverkningsanläggningar med över 2000 anställda världen över.

GOLIGHT

Golight är ett Amerikanskt bolag som tillverkar fjärrstrålkastare med mycket hög kvalite och ljusstyrka. Produkterna är innovativa och flera av modellerna har trådlös kontroll samt trådlös fjärrkontroll som tillval.