Navionics Support

Jan Comstedt AB tillhandahåller endast support för sjökort och uppdateringar som sålts av oss godkänd återförsäljare. För support för Navionics mobilappar och andra tjänster inhandlade via Navionics.com hänvisar vi till dem på Navionics Support.

Navionics sjökort finns i fyra olika utföranden. Navionics+ Regular och Large samt Navionics Platinum Regular och Large. Med omfattande täckning av farbara vatten över hela världen och regelbundna uppdateringar, erbjuder Navionics sjökort det mesta i digital navigationsväg. Sjökorten levereras i Micro-SD-format med en SD-adapter.

Navionics Uppdateringar

Använd Navionics Chartinstaller för att ladda ner område på ett blankt kort eller uppdatera och aktivera ditt befintliga Navionics kort. Klicka på länken nedan för att ladda ner den senaste versionen av programmet.

Användarguide uppdatera kort

Ladda ner Chart Installer

Starta Chart Installer

Navionics kompatibilitet

Det är viktigt att din plotter klarar av att hantera önskat sjökort innan köp. Klicka på länken nedan för att se kompatibilitetslistan och vilka funktioner din enhet stödjer.

Kompabilitetslista

Kort som kan aktivera Navionics Updates

Kort för äldre enheter

Har du en enhet med Compact Flash kort eller en enhet som inte stödjer kort större än 2GB? Då rekommenderar vi er att kontakta Navionics Officella support för vidare hjälp. Sedan 2022 har vi inte längre möjlighet att tillhandahålla Compact Flash kort och uppdateringar av sjökort med en kapacitet på 2GB eller mindre.

Navionics Support

Navionics+ Regular (Tidigare Small)

Navionics+ Regular är en kortserie som täcker mindre områden av farbara vatten i Norden och är praktiskt om man är i behov av ett lokalt kort som täcker exempelvis västkusten, östkusten eller svenska sjöar.

Alla områden och mer produktinformation återfinns på produktsidan:
Navionics+ Regular MSD – Comstedt

Med kortet ingår 1års fria uppdateringar efter aktivering samt stöd för nedanstående funktioner i 1 års tid efter aktivering. Prenumeration kan sedan förlängas genom köp av Navionics Update-kort.

 • Freshest Data
 • Community Edits
 • SonarChart
 • Auto-routing
 • Plotter Sync

*Se kompatibilitet för er plotter under Navionics kompatibilitet högre upp på sidan.

Navionics+ Large (Tidigare Navionics+)

Navionics+ Large är en kortserie som täcker större områden av farbara vatten i Europa och är praktiskt om man är i behov av ett kort som sträcker sig över flera länder. Exempelvis hela Östersjön eller delar av Norge, Sverige och Danmark med mera.

Alla områden och mer produktinformation återfinns på produktsidan:
Navionics+ Large MSD – Comstedt

Med kortet ingår sjökort från Hydrographica, 1års fria uppdateringar efter aktivering samt stöd för nedanstående funktioner i 1 års tid efter aktivering. Prenumeration kan sedan förlängas genom köp av Navionics Update-kort.

 • Freshest Data
 • Community Edits
 • SonarChart
 • Auto-routing
 • Plotter Sync

*Se kompatibilitet för er plotter under Navionics kompatibilitet högre upp på sidan.

Navionics Platinum+ Regular och Large

Navionics Platinum+ kort finns med flera olika områden och täcker de flesta delarna av farbara vatten runt jorden. Till skillnad från Navioncs+ levereras Platinum+-korten med: utökad hamninformation, satelitbilder med SonarChart Shading som kan läggas som överlay på det vanliga sjökortet, 3D-vyer och panoramafoton.

Alla områden och mer produktinformation återfinns på produktsidorna:
Navionics Platinum Regular MSD
Navionics Platinum Large MSD

Med kortet ingår sjökort från Hydrographica, 1års fria uppdateringar efter aktivering samt stöd för nedanstående funktioner i 1 års tid efter aktivering. Prenumeration kan sedan förlängas, kontakta oss för ytterligare information.

 • Freshest Data
 • Community Edits
 • SonarChart
 • Auto-routing
 • Plotter Sync

*Se kompatibilitet för er plotter under Navionics kompatibilitet högre upp på sidan.

Navionics Chartinstaller

Med Navionics ChartInstaller får man tillgång till de senaste sjökortsuppdateringarna. All rådata kommer från Sjöfartsverket S57 och Navionics uppdaterar informationen regelbundet. Vid köp av ett nytt Navionics sjökort har du möjlighet att kostnadsfritt uppdatera kortet obegränsat antal gånger under ett år från det att man registrerat sitt kort. Viktigt att notera är att kortet måste registreras via programmet senast 2 månader efter köp.

Navionics+ Uppdateringskort

Navionics+ Uppdateringskort är ett perfekt val för att upp uppdatera sitt befintliga Navionics+ kort efter det att prenumerationen gått ut.

 • Ett nytt fräscht kort med ett års fria uppdateringar och prenumerationsfunktioner från aktiveringsdatum.
 • Verifieras med äldre kort via Navionics Update på PC eller Mac (Se vilka kort som kan användas för verifiering). Förutsätter att äldre kort inte använts för att låsa upp Navionics Update tidigare.

Kort från andra tillverkare som C-MAP, Fishing Hot Spots, Garmin, LakeMaster, Lowrance, Magellan eller TrakMaps kan också användas för aktivering av Navionics Update kort! Detaljerad lista under kompatibilitet.
*Det gamla kortet används som bekräftelse på att tidigare köp är gjort och måste finnas tillgängligt vid nerladdning av data till nytt kort.

Navionics SONARCharts

Möjlighet att både skapa och ladda ner kartor med mer detaljerade djupkurvor. SonarCharts lagras på Navionicskorten som ett separat lager vilket medför alternativet att välja mellan navigeringsläge eller fiskeläge. I fiskeläget får du fler och tätare djupkurvor och endast de nödvändigaste navigeringssymbolerna visas.

Användare kan gemensamt förbättra SonarChart genom att ladda upp sina egna inspelningar. Via ett Humminbird ekolod eller andra kompatibla ekolod som har GPS funktion och kortläsare kan djupinformation spelas in och lagras på ett SD kort. Informationen kan laddas upp via Navionics Chart installer programmet och ca. 1 vecka senare kan ditt sjökort uppdateras med den nya datan. Förutom att du får dina egna inspelningar kommer du även ha tillgång till andras material.