Humminbird Helix ICE

Ny programvara och Chirp givare skapar det ultimata ekolodet för isfiske.

Intresset för att använda ekolod vid isfiske har ökat de senaste åren och tekniken har blivit bättre. Humminbird har nu vidareutvecklat sin programvara till Helix 5 och Helix 7 modellerna med ekolod och GPS. En helt ny Chirp givare med droppform och flytkropp är framtagen för att få bästa möjliga bild upplösning och separation av fisk.

Att använda ekolod vid isfiske ger möjlighet att se om det finns fisk i sjön, i kombination med kartplotter och GPS kan man också med säkerhet välja rätt plats att borra sitt hål i isen. Helix 5 och 7 har micro SD kortläsare och är kompatibla med Navionics sjökort och SonarChart. För bästa möjliga resultat kan man med hjälp av Autochart Live kartlägga sjön under sommaren och lätt hitta tillbaka till de ”heta” platserna när det är dags för isfisket på vintern. Autochart Live ger dig information om djup, vegetation och bottenhårdhet vilket gör att du kan vandra över isen och följa dina djupkartor för att komma fram till just den platsen där du har störst chans att lyckas att få napp.

Isfiskeläget med realtids ”flasher” har uppdaterats med fler funktioner och vyer. Se en traditionell ekolodsbild vid sidan av realtids flasher och skapa bättre möjligheter att följa jiggen och fisken. Möjlighet finns även att ha delad bild med sjökortsvy och någon av ekolodsvyerna, den traditonella 2D vyn eller flasher vyn. I samtliga ekolodsvyer kan man zooma in för att få en tydligare presentation av jiggen och fisken. Humminbird har även utvecklat ett nytt störningsfilter, Interference Rejection, som gör det möjligt att få bort störningar orsakade av andra ekolod i närheten.

Helix 5 och 7 ICE Chirp GPS G2 säljs som paket tillsammans med bärväskan och den nya Chirp isfiskegivaren. Paketen finns även i komplett sats med laddare och batteri som passar i väskan. Det finns möjlighet att köpa till bygelfäste, strömkabel och akterspegelsgivare för att kunna använda Helix 5 ICE eller 7 ICE ombord i båten på sommaren. Alternativt finns det möjlighet om man redan har en Helix 5 eller 7 Chirp/DI/SI GPS G2 ombord i sin båt att köpa bärväskan med isfiskegivaren. Därmed får man två användningsområden för att kunna lokalisera fisk både på sommar och vinter med en och samma enhet.

Se mer information om Humminbird HELIX ICE