SOLIX generation 2

Humminbird SOLIX G2 nu med uppdaterat MEGA Imaging+ ekolod och användarinterface.

När Humminbird introducerade sin prisvinnande SOLIX serie var det som marknadens mest avancerade Imaging ekolod. Med ny uppdaterad ekolods teknologi, nytt användarinterface och utökad kompatibilitet med bland annat Minn Kota trolling motorer presenteras generation 2 av SOLIX. Enheterna är utrustade med Bluetooth och WiFi för att kunna ansluta trådlöst till smartphones och annan utrustning. Det uppdaterade ekolodet har nya MEGA Imaging+ med ekolodsfrekvens som är tre gånger högre än traditionell 455 kHz frekvens. Det ger den klaraste och skarpaste undervattensbild någonsin presenterad med 20 procent mer detaljer än MEGA Imaging. Dessutom har sidotäckningen utökats med upp till 60m vilket ger totalt 120m räckvidd och djupförmågan har även den utökats till 60m. SOLIX G2 har även utrustats med Dual Spectrum Chirp som ger bättre separering av fisk och bättre presentation av fisk med större fiskbågar och bättre förvarningar. Fiskaren kan välja mellan Wide Mode för tydligare fiskbågar och Narrow Mode för bättre detaljer och separering.

SOLIX G2 har Humminbirds Cross Touch Interface som inför 2019 fått en rejäl uppdatering med ett uppdaterat menysystem. Möjligheten till att använda både touch skärm och knappsats ger en bättre användarupplevelse tillsammans med möjligheten att anpassa skärmen efter egna önskemål.

Humminbird SOLIX G2 är utrustade med AutoChart Live för att skapa djupkartor i realtid direkt i enheten samt kartor på vegetation och bottenhårdhet. Ett populärt verktyg som ger större möjligheter att hitta rätt platser där fisken står. Humminbirds nya AutoChart LiveShare ger möjligheten att dela med sig av sina kartor samt ta del av andras för att lättare och snabbare kunna bygga upp djupkartor i en sjö som inte tidigare varit karterad.

Ethernet anslutningen gör det möjligt att sammankoppla enheterna i nätverk för att dela waypoints, rutter, kartor och givare. Via Ethernet kan även Humminbird Chirp radar och 360 Imaging givare anslutas, vid flera än två enheter i systemet finns en nätverkswitch som tillbehör.

SOLIX G2 är en del av One-Boat Network från Humminbird och Minn Kota vilket gör det möjligt att via Ethernet ansluta till och styra en Minn Kota trollingmotor med iPilot-Link direkt från skärmen. Funktionerna och möjligheterna det skapar är många, t.ex. kan man välja att motorn skall köra till en waypoint och elektroniskt ankra där eller följa en djupkurva skapad i AutoChart Live. Om Talon BT grundvattenankare finns installerad ombord kan den trådlöst styras från skärmen. Nya Minn Kota trollingmotorer finns i versioner med integrerad MEGA DI+/Dual Spectrum Chirp givare, de är utrustade med SOLIX givarkontakt för enkel anslutning direkt till enheten.

Bluetooth gör det möjligt att ansluta en smartphone för att se SMS på skärmen, missade samtal, signalstyrka och batteristatus. Om Humminbird FishSmart app finns installerad kan man dessutom uppdatera programvaran i SOLIX direkt från sin smartphone.

SOLIX G2 finns i 10,1”, 12,1” och 15,4”, HELIX 9 har i år minskat i fysiska mått vilket gör att den nu passar i flera båtar. Samtliga modeller har inbyggd GPS kartplotter och finns i två olika versioner, Chirp ekolod med MEGA DownImaging+ och som tillägg MEGA SideImaging+.

Läs mer om SOLIX G2