Navionics Support

Jan Comstedt AB garanterer kun support for sjøkort solgt av oss gjennom godkjente forhandlere. For support på Navionics sine egne mobilapper og andre tjenester kjøpt direkte av Navionics.com henviser vi disse til Navionics Support.

Navionics har fire ulike typer av sjøkart som dekker store deler av navigerbare vann rundt hele verden og oppdateres jevnlig. Sjøkartene leveres enten på MicroSD kort med SD-korts adapter eller på Compact Flash kort med ulike minnekortstørrelser. Det er viktig at kartet er helt kompatibelt med din kartplotter for at det skal fungere korrekt. Se kompabilitetslisten under.

Navionics Updates

Benytt Navionics Freshest Data for og laste ned område og oppdatere ditt Navionics kort. Klikk på ikonet over eller knappen under for å laste ned den siste versjonen av programmet. Etter installasjonen klikk på “Start Navionics Freshest Data”

Brukerguide oppdater kort

Last ned oppdateringsprogram

Starte Navionics oppdateringsprogram

Navionics dekningsområde

Med hjelp av Navionics Web App kan man enkelt se sjøkartets dekningsområde. Klikk på ikonet over eller knappen under for å komme til Web App. Velg kartet som er av interesse og se siden på kartet hvilket område det dekker.

Navionics dekningsområde

Navionics kompatibilitet

Det er viktig at kartplotteren din klarer og håndtere ønsket sjøkart før kjøp. Klikk på ikonet over eller knappen under for å komme til kompatibilitetslisten og hvilke funksjoner kartplotteren støtter. Finner dere ikke det dere leter etter er dere velkommen til og ta kontakt med oss for mer informasjon.

Kompabilitetsliste

Kort som kan aktivere Navionics Updates

Navionics Autorouting

Klikk på ikonet over eller knappen under for å se hvilket fabrikat og modell som støtter autorouting.

Autorouting kompabilitet

Navionics+ Small (tidligere Gold S2)

Navionics+ Small er en kortserie som dekker små områder og er praktisk om man kun trenger et lokalt kort som eks. 483 som strekker seg fra Strømstad i nord til Halmstad i sør, i tillegg følger også inlandvannene Vänern och Vättern med i dette området.

Ved kjøp av kart er det viktig å vite hvilket kort som passer i kartplotteren og i tillegg hvilket område som ønskes. Lenger om på siden finnes informasjon om hvilke kort som passer i de forskjellige kartplottere og i tillegg mer detaljert informasjon om områdene. Kortene leveres ferdig programmerte med valgt område på et MicroSD-kort med SD-kort adapter. Kortene har en minnestørrelse på 8GB (MSD). Det riktige artikkelnummret på kortet for område 483 for ett MSD/SD kort MSD-5G483S2.

Kortene er kompatible med: Navionics Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Autorouting & Plotter Sync*.
Korttypen kan enkelt oppgraderes med Navionics Freshest Data. Les mer under.

*Se kompatibilitet for alle kartplottermerker under Navionics kompatibilitetlisten høyere oppe på siden.

Navionics+ (tidligere XL9)

Navionics+ er et kort med større dekningsområder og selges uten et forhåndslastet område. Her må kunden selv velge kartområde og laste ned på Navionics+ kortet. Kortet registreres og aktiveres med Navionics Freshest Data som dere kan lese mer om under. MSD/SD har en minnestørrelse på 8GB, og det er viktig å sjekke ut kartplotter-kompatibiliteten før kjøp.

Navionics+ Preloaded er et MSD/SD kort med et spesifikt område med en minnestørrelse på 8GB. Eldre kartplottere klarer ikke håndtere en slik datamengde, og det er viktig og sjekke kompatibiliteten med kartplotterprodusenten eller sjekke www.comstedt.se/no/support. Kortene leveres forhåndsprogrammerte med ønsket område på et MicroSD-kort med SD-kort adapter. Det riktige artikkelnummret på kortet for eks. område 44XG er MSD-NAV+44XG.

Kortene er kompatible med: Navionics Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Autorouting & Plotter Sync*. Korttypen oppgraderes enkelt med Navionics Freshest Data. Les mer under.

*Se kompatibilitet for alle kartplottermerker under Navionics kompatibilitetlisten høyere oppe på siden.

Navionics Platinum+ XL & Navionics Platinum+ XL3

Navionics Platinum+ kort finnes med flere ulike områder og dekker de fleste farbare områder og vann som finnes. Forskjellen fra Navioncs+ har Platinum+ XL & XL3 havneinformasjon med bilder og kan i tillegg vise 3D visninger og i tillegg satellitfoto som kan legges over kartbildet. Ikke alle Hummibird produkter er kompatible med Platinum+ sjøkortene og funksjonene: Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Auto-routing, Plotter Sync. Se kompatibiliteten lengst ned på siden. Kortene leveres på MicroSD kort med SD kort adapter og har minnestørrelse på 16GB.

Ved oppdatering av Platinum+ XL og Platinum+ byttes det gamle kortet inn og erstattes med et nytt. Les mer om dette under ”Navionics Updates”

Navionics Freshest Data

Med Navionics Freshest Data får man tilgang til de seneste sjøkortsoppdateringene. Alle S57 rådata kommer fra Sjøkartverket og Navionics oppdaterer regelmessig denne informasjonen.Ved kjøp at et nytt Navionics sjøkort har du mulighet helt gratis til å oppdatere kortet helt ubegrenset antall ganger et helt år fra den datoen man registrerte kortet. Viktig og notere seg er at kortet må registreres via programmet senest 2 måneder etter kjøp. Klikk på ikonet eller knappen lengst ned på siden for å laste ned og se installasjonsintruksjoner for programmet.

Freshest Data er kompatibelt med:
 Navionics+ Small, Navionics+, Navionivs Update, Platinum+ XL & Platinum+ XL3

Navionics Updates

Navionics Update er alternativet om man har et eldre kort som man vil oppdatere, eller om interessen fortsatt finnes for å oppdatere sitt eksisterede Navionics+ kort etter gratisperioden har gått ut. For å oppdatere Navionics Silver, Gold og Navionics + kjøper man et Navionics Update kort hos sin forhandler. Fra Navionics sine hjemmesider laster man ned programmet Chart Installer og følger instruksjonene for registering av kort og nedlastning av sjøkortdata til det nye kortet* (Se lengst ned på siden for instruksjoner). En ny ettårsabonnementsavtale med gratis Freshest Data oppdateringer starter under registreringen.

Platinum + XL & XL3 oppdateres gjennom utbytte av selve kortet da mengden data er for stort for nedlastning. Kontakt din forhandler for mer informasjon.

Kort fra andre produsenter som C-MAP, Fishing Hot Spots, Garmin, LakeMaster, Lowrance, Magellan eller TrakMaps kan benyttes for aktivering av Navionics Update kort! Detaljert liste under kompatibilitet.
*Det gamle kortet brukes som en bekreftelse på at tidligere kjøp er gjort og må være tilgjengelig under nedlastning av data til nytt kort.

Navionics SONARCharts

Muligheten for å lage og laste ned kart med mer detaljerte dynbdekurver. SonarCharts lagres på Navionicskortet som et separat lag, og medfører at du kan velge mellom navigeringsmodus eller fiskemodus. I fiskemodus får du fler og tettere dybdekurver og kun med de viktigste navigerinssymbolene synlige.

Brukere kan sammen forbedre SonarChart ved å laste opp sine egne opptak. Via en Humminbird skjerm eller andre kompatible kartplottere med GPS funksjon og kortleser kan dybdeinformasjonen spilles inn og lagres på et SD kort. Informasjonen kan lastes opp med Navionics Chart installer programmet og ca. 1 uke senere kan ditt eget sjøkort oppdateres med den nye dataen. I tillegg til å motta sine egne opptak, får du også tilgang til andre sine brukere av materiale.

Navionics Produkter