Lectrotab trimplanscylindrar

Lectrotab Elektriska Trimplanscylindrar

Unik konstruktion med livstidsgaranti*

Lectrotabs unika konstruktion

Lectrotab elektriska trimplan har en bevisad hög kvalitet genom många år. Lectrotab är så trygga i sin produkt att de ger livstidsgaranti* mot fabrikationsfel på cylindern. Cylinderns hölje är gjort av plastmaterial för att motverka korrosion. Cylindern finns i en standard version som är den vanligaste men finns även i två specialutföranden. Cylinder med kortare slag och en HD (Heavy Duty) version som har ett förstärkt toppfäste och lämpar sig för båtar som körs i högre farter.

*Läs villkoren för garantin under Support – Lectrotab

  1. Övre locket på cylindern är vattentät och förseglad med epoxi.
  1. Ventilationsröret med backventil tillåter luft in men inte ut, vilket ger automatisk inre tryck på ca. 8 PSI när cylindern dras tillbaka. En unik och patenterad konstruktion.
  1. I den reversibla likströmsmotorn är vridmoment begränsat för att skydda växelenheten under. Motorn stoppas omedelbart när brytaren släpps vilket förhindrar överrörelse.
  1. Den smorda och tätade 40:1 planetväxeln ger en jämn och tyst gång samt ett högt vridmoment för att förflytta kulskruven.
  1. Kulskruv av härdat stål med frihjuls-funktion ger upp till 450 kg kraft. Det eliminerar behov av elektriska gränslägesbrytare inuti cylindern.
  1. Övre tätningen ligger ovanför en punkt på cylindern som är utsatt för nedsmutsning. Den primära tätningen kan ej skadas av främmande föremål.

Att välja trimplan

Trimplan används för att förbättra båtens gångläge och förhindra att båten lutar åt styrbord eller babord. Det ger en stabilare gång och bättre bränsleekonomi. Trimplanen ger också fördelen att lättare få upp båten i planing. Val av trimplan sker i tre olika steg. Klicka HÄR för att komma till Support – Lectrotab för att veta mer om de olika valmöjligheterna.

Trimplanens storlek och material påverkas av båtens längd och även vilket material båten är tillverkad av. Läs mer på vår supportsida.

Det finns tre olika typer av cylindrar att välja mellan. Standard, Kort och (HD) Heavy Duty. HD rekommenderas för bådar som har en marschfart på över 30 knop. Läs mer på supportsida.

Manöverpanelerna finns i flera olika utföranden. standard med traditionella tryckknappar eller en mer avancerad panel med indikering av trimplanen läge. Det finns även automatiska gånglägessystem som gör att båten automatiskt trimmas i rätt läge. Läs mer på supportsida.