Dometic hydraulstyrningar

KOMFORT – SÄKERHET – KÄNSLA

Dometic hydraulstyrningar Baystar och Seastar är världsledande och ofta första valet för kvalitetsmedvetna båtbyggare. Styrningarna finns för alla typer av motorbåtar med utombordare, drev och roder.

Det finns paket med cylindrar som är anpassade för olika motorstorlekar och installationer. I vissa fall krävs det kompletterande tillbehör som slang och monteringssatser för att skapa bästa möjliga installation och funktion.

För utombordare med hög effekt och båtar som gör hög fart (+45 knop) finns Seastar Pro och Tournament. Det är en special designad serie rattpumpar och cylindrar som är utvecklade för att skapa högre säkerhet och klara högre tryck, slangarna som används till Seastar Pro är kevlar armerade.

Det finns flera varianter på de rattpumpar som ingår i standard paket, infällningsbara och tiltbara samt flera olika kapaciteter. Man kan därmed anpassa ett system till speciella önskemål, kontakta oss för mer information.

POWER ASSIST

När den extra komforten önskas är Seastar Power Assist ett komplement som gör styrningen lättare. Vid installation med utombordare över 200Hk gör Power Assist underverk och skapar en känsla som att köra en bil med servo. Power Assist kan även användas till installationer med drev och roder.

Seastar Power Assist installeras mellan rattpump och cylinder. Den ansluts till 12V alternativt 24V batteri, den aktiveras när ratten roteras och hjälper till att pumpa oljan till cylindern.

Ett brett utbud med tillbehör erbjuds till Baystar och Seastar styrningar som t.ex. parallellstag för två, tre och fyra utombordare, infällningssatser för rattpumpar och autopilotpumpar.