Navionics Support

Jan Comstedt AB tillhandahåller endast support för sjökort och uppdateringar som sålts av oss godkänd återförsäljare. För support för Navionics mobilappar och andra tjänster inhandlade via Navionics.com hänvisar vi till dem på Navionics Support.

Navionics har fyra olika typer av sjökort som täcker stora delar av farbara vatten runt jorden och uppdateras regelbundet. Sjökorten levereras antingen på MicroSD kort med SD-korts adapter eller på Compact Flash kort med olika lagringskapaciteter. Det är viktigt att kortet är helt kompatibelt med er plotter för att det ska fungera korrekt. Se kompabilitetslista nedan.

Navionics Uppdateringar

Använd Navionics Freshest Data för att ladda ner område & uppdatera ditt Navionics kort. Klicka på ikonen eller knappen nedan för att ladda ner den senaste versionen av programmet. Efter installation klickar ni på “Starta Navionics Freshest Data”

Användarguide uppdatera kort

Ladda ner uppdateringsprogram

Starta Navionics uppdateringsprogram

Navionics områdestäckning

Med hjälp av Navionics Web App kan man enkelt se sjökortens områdestäckning. Klicka på ikonen ovan eller knappen nedan för att komma till Web App. Välj kortet ni är intresserade av och se sedan på kartan vilket område kortet täcker.

Navionics områdestäckning

Navionics kompatibilitet

Det är viktigt att din plotter klarar av att hantera önskat sjökort innan köp. Klicka på ikonen ovan eller knappen nedan för att se kompatibilitetslistan och vilka funktioner er Plotter stödjer. Hittar ni inte det ni söker är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

Kompabilitetslista

Kort som kan aktivera Navionics Updates

Navionics Autorouting

Klicka på ikonen ovan eller knappen nedan för att se vilka fabrikat och modeller som stödjer autorouting.

Autorouting kompabilitet

Navionics+ Small (Tidigare Gold S2)

Navionics+ Small är en kortserie som täcker små områden och är praktiskt om man är i behov av ett lokalt kort t.ex. 483 som sträcker sig från Strömstad i norr till Halmstad i söder, även Vänern och Vättern igår i området.

Vid köp av kort är det viktigt att veta vilket kort som passar er plotter och även vilket område som önskas. Högre upp på sidan finns information om vilket kort som passar till vilken plotter och även mer detaljerad information om områden. Korten levereras förprogrammerade med valt område på antingen MicroSD-kort med SD-korts adapter eller ett Compact Flash kort. Korten har en kapacitet på 2 (CF) respektive 8GB (MSD). Det kompletta artikelnumret på kortet för område 483 med ett CF kort blir CF-5G483S2 och för ett MSD/SD kort MSD-5G483S2.

Korten är kompatibla med: Navionics Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Autorouting & Plotter Sync*.
Korttypen kan uppdateras enkelt via Navionics Freshest Data. Läs mer nedan.

*Se kompatibilitet för er plotter under Navionics kompatibilitet högre upp så sidan.

Navionics+ (Tidigare XL9)

Navionics+ är ett kort med större områden som säljs utan område där kunden själv får ladda ner och välja område. Kortet registreras och aktiveras via Navionics Freshest Data som ni kan läsa mer om nedan. MSD/SD har en lagringskapacitet på 8GB och CF har 2GB kapacitet, kontrollera plotter-kompatibilitet innan köp.

Navionics+ Preloaded är ett MSD/SD kort med ett specifikt område med en lagringskapacitet på 8GB. Äldre plottrar kan dock inte hantera den mängden data, kontrollera kompatibilitet med plottertillverkaren eller se www.comstedt.se/dk/support. Korten levereras förprogrammerade med valt område på antingen MicroSD-kort med SD-korts adapter eller ett Compact Flash kort. Det kompletta artikelnumret på kortet för område 44XG är MSD-NAV+44XG.

Korten är kompatibla med: Navionics Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Autorouting & Plotter Sync*. Korttypen kan uppdateras enkelt via Navionics Freshest Data. Läs mer nedan.

*Se kompatibilitet för er plotter under Navionics kompatibilitet högre upp så sidan.

Navionics Platinum+ XL & Navionics Platinum+ XL3

Navionics Platinum+ kort finns med flera olika områden och täcker de flesta delarna av farbara vatten. Till skillnad från Navioncs+ har Platinum+ XL & XL3 utökad hamninformation med bilder och kan visa 3D vyer samt satellitfoton som kan läggas över kartbilden. Alla Hummibird produkter är inte kompatibla med Platinum+ sjökorten och funktionerna: Freshest Data, Community Edits, SonarChart, Auto-routing, Plotter Sync. Se kompatibilitet längst ner på sidan. Korten levereras på MicroSD kort med SD korts adapter eller Compact Flash kort med en kapacitet på 16GB.

Vid uppdatering av Platinum+ XL och Platinum+ byts det gamla kortet in och ersätts med ett nytt. Läs mer nedan under ”Navionics Updates”

Navionics Freshest Data

Med Navionics Freshest Data får man tillgång till de senaste sjökortsuppdateringarna. All rådata kommer från Sjöfartsverket S57 och Navionics uppdaterar informationen regelbundet.Vid köp av ett nytt Navionics sjökort har du möjlighet att kostnadsfritt uppdatera kortet obegränsat antal gånger under ett år från det att man registrerat sitt kort. Viktigt att notera är att kortet måste registreras via programmet senast 2 månader efter köp. Klicka på ikonen eller knappen längst ner på sidan för att ladda ner och se installationsinstruktioner för programmet.

Freshest Data är kompatibelt med:
 Navionics+ Small, Navionics+, Navionivs Update, Platinum+ XL & Platinum+ XL3

Navionics Updates

Navionics Update är alternativet om man har ett äldre kort som man vill uppdatera, eller om intresset finns att fortsätta uppdatera sitt befintliga Navionics+ kort efter det att de fria uppdateringar gått ut. För att uppdatera Navionics Silver, Gold och Navionics + köper man ett Navionics Update kort hos sin återförsäljare. Från Navionics hemsida laddar man ner Chart Installer och följer sedan instruktionerna för registrering av kort och nedladdning av sjökortsdata till det nya kortet* (Se längst ner på sidan för instruktioner). En ny ettårs prenumeration med fria uppdateringar via Freshest Data startar vid registreringen.

Platinum + XL & XL3 uppdateras genom utbyte av kort då mängden data är såpass stor. Kontakta återförsäljare för mer information.

Kort från andra tillverkare som C-MAP, Fishing Hot Spots, Garmin, LakeMaster, Lowrance, Magellan eller TrakMaps kan också användas för aktivering av Navionics Update kort! Detaljerad lista under kompatibilitet.
*Det gamla kortet används som bekräftelse på att tidigare köp är gjort och måste finnas tillgängligt vid nerladdning av data till nytt kort.

Navionics SONARCharts

Möjlighet att både skapa och ladda ner kartor med mer detaljerade djupkurvor. SonarCharts lagras på Navionicskorten som ett separat lager vilket medför alternativet att välja mellan navigeringsläge eller fiskeläge. I fiskeläget får du fler och tätare djupkurvor och endast de nödvändigaste navigeringssymbolerna visas.

Användare kan gemensamt förbättra SonarChart genom att ladda upp sina egna inspelningar. Via ett Humminbird ekolod eller andra kompatibla ekolod som har GPS funktion och kortläsare kan djupinformation spelas in och lagras på ett SD kort. Informationen kan laddas upp via Navionics Chart installer programmet och ca. 1 vecka senare kan ditt sjökort uppdateras med den nya datan. Förutom att du får dina egna inspelningar kommer du även ha tillgång till andras material.

Navionics Produkter