Minn Kota Talon – ankra på grunda vatten

Minn Kota Talon har skapat en revolution bland fiskare i USA och blivit lika populär som i-Pilot. Funktionen ger enorma fördelar för sportfiskaren som letar fisk på grunda vatten.

Talon har inför 2018 ersatts av Talon BT som ni kan läsa mer om här

Nästa revolution for gäddfiskaren ar har, upptäck ett nytt satt att ankra. Talon från Minn Kota skapar nya mojligheter att snabbt ankra i grunda vatten. Att kasta ankare for att hålla sin position tar tid och kraft, att sedan ta upp ankaret for att förflytta sig tar ytterligare kraft. Båten driver också ofta iväg innan du ar i position. Med Talon så ankrar du med ett knapptryck på fjärrkontrollen. Talon finns i två olika längder for 3m eller 3,6m max ankringsdjup och monteras på båtens akterspegel. Specialfästen finns för båtar som inte har rak akterspegel och fästen för montering tillsammans med Humminbird 360 Imaging givare finns som tillbehör. Talon fungerar som ett spjut som elektriskt slår sig ner i botten.

Spjutet är teleskopisk och har livstidsgaranti vid normal användning. Ankringen är snabb och har automatisk funktion, både när spiken skall ner och upp. Talon är tyst for att inte skrämma bort fisk i närheten.

Talon har tre ankringslagen for att anpassa ankringen till rådande förhållanden.

Auto-Drive Mode slår ner spiken i botten med tre slag i ökande styrka.

Talon_water_illo_1

Soft Bottom Mode med lugnare slag för mjuk lerbotten.

Rough Water Mode nar vinden ligger på och det är högre vågor, slås spiken ner ytterligare tre gånger i en automatiskt inställd intervall.

Talon har även en inbyggd våg absorbering vilket gör att båten kan röra sig upp och ner utan ankringen släpper.

LED indikeringen ger information om hur djupt spiken är ankrat.

Läs mer om Talon