Humminbird Helix G4N

Fjärde generationen HELIX lanseras nu samt en större enhet med 15” skärm.

HELIX är sedan första lanseringen populära ekolod för sportfiskare. Avancerade och innovativa funktioner som AutoChart Live, Mega Imaging och Chirp teknologi har varit drivande i tidigare generationer. Den fjärde generationen G4N är uppdaterad med integrerad NMEA2000 och WiFi samt förberedda för framtida One-Boat Network funktioner.

HELIX G4N finns i flera olika storlekar 8”, 9”, 10,1”, 12,1” och nu även 15,4”. Varje storlek förutom 15,4” finns i tre olika modeller beroende på ekolodsteknik, enbart Dual Spectrum Chirp ekolod, i kombination med Mega Down Imaging+ eller med dem båda samt Mega Side Imaging+. Humminbirds Mega Imaging+ teknologi är känd för sin höga detaljrikedom och ett populärt verktyg för att hitta fisk och identifiera strukturer på botten. HELIX G4N kan kompletteras med Mega 360 Imaging givare som likt en undervattensradar ger en klar bild på 70m runt båten, ett perfekt hjälpmedel för spinnfiskare.

HELIX G4N serien är även utrustad med GPS plotter som är kompatibel med Navionics sjökort. Möjlighet finns även att skapa egna djupkartor direkt på skärmen när båten körs med AutoChart Live. Djupkurvor med flera färgval samt hårdhet och vegetations kartor kan skapas. Djupkartorna är anpassningsbara och kan läggas som ett lager över Navionics sjökortet med justerbar transparens. Dessa kartor kan delas med andra genom AutoChart Live Share och man kan då även få tillgång till andras uppladdningar.

HELIX G4N har många nätverksmöjligheter som ger möjlighet att skapa One-Boat Network. Ethernet för att kommunicera med andra HELIX enheter och Minn Kota trollingmotorer med iPilot-Link. NMEA 2000 för att presentera motordata och annan information som finns i nätverket. Bluetooth för att kommunicera med smarta telefoner samt FishSmart app och Minn Kota Talon/Raptor grundvattenankare samt Cannon Optimum djupriggar. Helix G4N har även inbyggd WiFi för framtida funktioner.

Läs mer om Helix G4N

Se produktsidorna för Helix G4N