Vesper Marine AIS

Vesper Marine AIS

Jan Comstedt AB är ny distributör för Vesper Marines AIS produkter. Vesper Marine är ett företag från Nya Zeeland som specialiserat sig på AIS transponders. De har många innovativa lösningar och är en ledande tillverkare med distribution runt om i världen. De har tack vare sin innovativa teknik och sina pålitliga produkter blivit involverade som leverantör av AIS lösningar för Americas Cup och Volvo Ocean Race.

Vesper erbjuder kompabilitet med plottrar och multifunktionsskärmar från majoriteten av de stora tillverkarna. De ansluts via NMEA 0183 eller NMEA 2000, enheterna fungerar även som NMEA gateway och kan omvandla data till övrig ansluten utrustning. För de som sköter navigationen ombord med hjälp av PC eller Mac erbjuder Vesper möjligheten att ansluta transpondrarna till dator via USB för att dela AIS, GPS och NMEA information. SmartAIS modellerna har också inbyggt Wi-Fi där informationen kan delas trådlöst till dator, surfplattor, smartphones och Android 2.0 smart klockor.

Till skillnad från vanlig AIS transponders som endast skickar och tar emot data så har Vesper Marine XB8000 AIS och WatchMate Vision AIS en funktion som heter smartAIS. Det är ett aktivt system med smart alarmlogik som proaktivt varnar för potentiella kollisionssituationer. De plottar ankarpositionen och varnar om ankaret släpper samt övervakar kontinuerligt man överbord situationer om besättningen har personlig AIS MOB enhet. Larm och indikering sker till ansluten plotter och via WiFi till app i surfplattor, smartphones och Android 2.0 klockor där även möjlighet finns att konfigurera och kontrollera AIS transpondern.

Läs mer om Vesper Marine AIS.