Foulfree

FoulFree
Håller din ekolodssignal ren med den bästa beväxnings-hindrande tekniken på marknaden.

Båtar som ligger i havet under längre perioder får problem med beväxning på ekolodsgivaren. Att använda normal bottenfärg rekommenderas inte, utan skydd får man snabbt beväxning på givaren. Det stör givarens signaler som i sin tur ger sämre resultat på ekolodet. Ofta orsakar beväxningen även turbulens som ytterligare försämrar givarens prestanda vilket ger mindre detaljrikedom och sämre djupläsningsförmåga.

Propspeed från Nya Zeeland har under mer än 20år levererat beväxningsskydd för propellrar. De har nu använt sina erfarenheter till att utveckla Foulfree som är en revolutionerande beväxnings-hindrande beläggning. Airmar som är en världsledande tillverkare av ekolodsgivare har testat Foulfree med så goda resultat att de garanterar funktion och att det inte påverkar givare negativt.

Foulfree skapar en genomskinlig slät yta som förhindrar beväxning så t.ex. havstulpaner och sjögräs inte får fäste. Det är ingen giftig färg som skadar miljön utan en beläggning som förhindrar att organismer får fäste. Foulfree levereras i ett paket med slipsvamp, rengöringsduk, pensel och en 15ml tub med Foulfree som räcker till en yta på 0,1m2.