Cannon Optimum

Cannon moderniserar djupriggstekniken med Optimum.

Cannon är en ledande tillverkare av pålitliga djupriggar för trollingfiske som nu utnyttjar modern teknik för att ta trollingfisket till en ny nivå. Nya Optimum djupriggarna är en del av One-Boat Network vilket gör att Optimum djupriggar trådlöst kan anslutas till Humminbird GPS/ekolod, Fish Hawk X4D system och mobiltelefoner med Cannon app vilket gör hanteringen enklare än någonsin.

Optimum djupriggar har en färgdisplay på 3,5” där all information som djup, vald funktion och inställningar visas tydligt. Möjlighet för att ställa in mörkerläge finns och alla funktioner och inställningar görs enkelt med knappsatsen. När Optimum är ansluten trådlöst till Humminbird HELIX G2/G3 eller SOLIX så kan funktionerna och informationen visas direkt på skärmen och riggarna kan enkelt styras direkt från ekolodet. Det finns även möjlighet att få full kontroll och information via en smarttelefon med Cannon app.
Cannon har tillsammans med Fish Hawk electronics löst så att Optimum trådlöst kan få information om djup, fart och temperatur från Fish Hawk X4D och dess sensor som monteras vid lodvikten. Det ger ännu bättre information vilket gör att chansen för att presentera betet på rätt djup ökar. Vid anslutning av en Cannon ekolodsgivare så kan du dessutom få upp en ekolods vy på djupriggen.

De nya djupriggarna har en hastighet på 250 fot per minut och funktionen waterline zero som gör att lodvikten stannar strax under vattenytan. De har softstop funktion som gör att djupriggen bromsar in innan den stoppar helt för en mjukare gång utan hastiga ryck vid start och stopp. Cycle Mode ger möjlighet att ställa in två olika djup som djupriggen kan automatiskt alternera mellan i ett justerbart tidsintervall. Vid anslutning av en Cannon djupgivare så kan även funktionen Bottom Tracking aktiveras vilken gör att lodvikten kan följa ett fast avstånd från botten.

Upp till fyra Optimum riggar kan trådlöst länkas samman, tekniken gör det möjligt att dela ekolodsdata mellan enheterna. Med ett tryck på en av enheterna så kan man även få samtliga riggar att köra upp lodvikten till vattenytan.

Läs mer om tekniken

Optimum djupriggar kommer till Sverige i januari 2020 och finns i två versioner, Optimum TS är för saltvattenanvändning med rostfria komponenter.

Läs mer om produkterna
Cannon Optimum
Cannon Optimum TS