Humminbird HELIX MEGA DI

Ekolod med MEGA Down Imaging och Dual Spectrum Chirp teknik.

Humminbird uppgraderar HELIX 9, 10 och 12 DI G2N kombinerade ekolod/GPS modeller till MEGA Down Imaging. Den högre frekvensen på 1,2 MHz skapar ett resultat som är upp till tre gånger bättre än tidigare. Hösten 2016 presenterade Humminbird MEGA Imaging och skärmbilderna som sportfiskare runt om i världen visar upp är imponerande, detaljrikedomen är så mycket bättre. Detaljerna i bilderna på både strukturer och fiskar är en helt egen klass, att söka efter bra fiskeplatser har aldrig varit lättare. MEGA Down Imaging använder Chirp teknik med frekvensbandet 1150–1275 kHz och det finns även traditionell Down Imaging att tillgå med 420-520kHz och 790-850 kHz för längre räckvidd.

Utöver MEGA Down Imaging så är enheterna utrustade med Digital Dual Spectrum Chirp, elementen är i samma kompakta givare som MEGA elementen. Med en ny programvara och nya algoritmer tillsammans med ny förfinad teknik ges sportfiskaren en ännu bättre upplevelse med minimalt med störningar. Enheterna kan svepa hela frekvensbandet som är mellan 130-250kHz med konvinklar på 25°-42° vilket resulterar i att den traditionella 2D bilden blir renare och med ännu bättre separation av ekon. En dröm för vertikalfiskaren.

HELIX 9 har 9” skärm, HELIX 10 har 10,1” skärm och HELIX 12 har 12,1” skärm, samtliga har 16:9 format och de är mycket ljusstarka. De är nätverkskompatibla och kan anslutas till flera enheter och därmed dela navigationsdata och ekolodsdata. Möjlighet finns även att ansluta Humminbird Chirp radar, Minn Kota i-Pilot Link trollingmotor och Humminbird 360 givare. Integrerad Bluetooth gör det möjligt att para en smarttelefon för att få notiser på skärmen eller uppdatera programvaran via en app. Minn Kota Talon BT ankringssystem kan styras direkt från skärmen via Bluetooth. Med GPS plotterfunktionen finns möjlighet att skapa egna sjökort i realtid med AutoChart Live eller navigera med Navionics sjökort NAV+ eller Paltinum+.

Se mer information om Humminbird MEGA Down Imaging:

MEGA IMAGING

HELIX 12 CHIRP MEGA DI GPS G2N

HELIX 10 CHIRP MEGA DI GPS G2N

HELIX 9 CHIRP MEGA DI GPS G2N