Lewmar VX

vx2-3-go_helbild-med-dack

Kompakta vertikala ankarspel med låg vikt.

Lewmar har sedan 2015 startat en expansiv utvecklingsplan för att förnya sin serie med ankarspel. Ett nytt utvecklingsteam har under snart två år enbart fokuserat på ankarspel vilket har skapat en hög fokus på resultat och funktion. Lewmars tekniker och ingenjörer har utvärderat funktioner och nya material för att ta sortimentet ett steg längre. Först ut var de nya ankarspelen S900 och S2000 speciellt framtagna för montering i aktern och anpassade för båtar i våra nordiska länder. Nästa steg är de vertikala ankarspelen för montering i bogen.

Lewmar presenterar nu Vx som är ersättaren till ankarspelserien CPX. Tack vare innovativa lösningar med nya materialval har de skapat en helt ny produkt som är lättare, starkare, effektivare och optimerad för bästa prestanda. Ankarspelen består av en kombination av rostfritt stål och komposit, kättinghjulet är t.ex. en unik hybrid av båda materialen. Motorerna är IP67 klassade för att tåla den tuffa marina miljön och finns i effekter från 300W till 1500W.

vx_range

Ankarspelen finns i fyra storlekar Vx1, Vx2, Vx2+ och Vx3 och är anpassade för båtar upp till 50 ft. Samtliga storlekar finns i flera versioner beroende på kätting dimension och batterisystem (12V eller 24V). Gemensamt för dem är att de levereras i komplett paket med automatsäkring, kontaktor och manöverpanel. Vx2, Vx2+ samt Vx3 kan även special levereras med lintrumma.

 

Läs mer om Vx 1

Läs mer om Vx 2

Läs mer om Vx 2+

Läs mer om Vx 3